malzemeler
- 3 yemek kaşık kakao
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardak toz seker
- 1 çay bardak ay cicek yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 3 su bardak kadar un
- 1 cay bardak damla cikolatasi
- 3 çay bardak toz şeker
- 3 çay bardak su
- Birkaç damla limon suyu
üzerine
- hindistan cevizi
- Önce şerbeti hazırlayın suyu ve şekeri kaynamaya baslayinca limonsuyundan 2-3 damla katin icersine bir iki tasim kaynasin sogumaya birakin.
- Serbetinizi önce den hazirlayin soguk olsun.
- Un ve cikolata kiriklar haric diyer malzemelerini karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Unu yavasca ekleyip hamurunuzu yugurun .
- Cikolata kiriklarinida katip yumuşak bir hamur yugurun.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayıp tepsinize kurabiyeleri siralayin.
- 180 derecede pisirin üzerleri catlayacakdir piseken .
- Kurabiyeleri firindan cikartinca 1 dakika bekleyip soguk serbetin icersine batirip cikartin .
- Bu islemi sirayla yapin sadece batirip cikarmaniz yeterli olacak .
- Kurabiyeler ilik olsun bu islemi yaparken.
- Üzerlerine hindistan cevizi dökün tatlinin .
- Afiyetler olsun .
0 yorum: