Bu cokolatali erik tatlisini Yunanistanli bir arkadasim Kirisa is yerine yapip getirdi o bademli yapmisti .Ben ceviz kullandim ve hindistan cevizi ve antep fistigina beledim .
Cok güzel bir tatli olarakda bayramlarda cikolata olarakda servis yapabilirsiniz .
- erik kurusu , hurma veya kayisi kurusu (ben sadece erik kulandim )
- ceviz
- 200 g sütlü cikolata pastalarin üzerine kulanilanlardan ( Vollmilchkuvertüre )
- hindistan cevizi
- antep fistigi
- Bu erikler kurutulmus ama yumusaklardi ortadan acip cevizle doldurup kapatin.
- Bir kasenin icersine cikolatayi bölüp koyun .
- Tencereye yarim su bardak su koyup kaseyi ortasina yerlestirin bu sekilde karistirarak cikolatayi eritin orta hateste .
- Erikleri bir cikolataya batirip ister antep fistigina isterseniz ceviz veya badem kiriklarina batirip bir firin kegidinin üzerine siralayip balkonda sogumaya birakin .
- Cok güzel bir tatli kolay ve cok da sunumu hos bir tatli uzun sürede muhafaza edebilirsiniz .
- Saklama kabinda soguk bir yerde .
- Afiyetler olsun
0 yorum: