tabaninin hamuru icinin malzemeler
- 500 gram un
- 300 gram toz seker
- 250 gram margarin
- 3 tatli kasik kabartma tozu
- 20 gram yaş maya
- 4 tane yumurta
- 5 yemek kaşik çiy kirema
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 kilo elma
- 200 gram seker
- 300 gram un
- 200 gram tereyag
- 2 yemek kasik pudra sekeri
Hazirlanişi
- Ìlk Önce yumurtayı tereyag ve şekerlen birlikte çırpıyoruz .
- Sonra unnu ve diğer malzemeleri ekleyip birlikte devam çırpıyoruz .
- Ayrı bir kabın içersine üzerine dökmek için tereyağ un şekeri iyicne acuc icersinde ufaliyoruz.
- Hamuru tepsimize döktükten sonra yayiyoruz.
- Elmalari yikayip orta kisimdaki cekirdegini ayiklayip dilimli yoruz eşit şekilde hepsimize siralıyoruz .
- Elmaların üzerine hazırlamış olduğumuz tereyağı un ve şeker karışımı ileserpiştiriyoruz.
- Fırına sürüyoruz fırında 175 derecede pişiriyoruz servis yaparken üzerine pudraşekeri dökebilirsiniz afiyet olsun
0 yorum: