Haşhaşlı Bademli Çörek
malzemeler
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 3 yemek kasik toz seker
- 2 tane yumurta
- 100 gram erimis tereyag
- aldigi kadar un
- 200 gram cekilmis kabuksuz badem
- 3 yemek kasik bal
- 3 yemek kasik süt
- 400 gram cekilmis mor hashas
- Yugurma kabina süt yumurta, tere yag toz seker ve mayayi alip ilk önce cirpalim maya eriyene kadar
- Unumuzu yavas yavas ekleyip hamurumuzu yugurup üzerini kapatip mayalanmaya birakalim
- Hashas ,süt ,bal be bademin yarisini ilk önce kasikla hasasi ezin iyice karistirin
- Hamur mayalaninca 2 tane beze cikartin
- Tezgahin üzerine yag damlatip hamuru merdane ile acin .
- Hasasli harcin yarisini kasikla hertarafina sürüp rulo yapin.
- Bir parmak kalinliginda bicakla kesin.
- Tepsiye siralayin üzerine bir tutam badem serpistirin.
- Diyer beze hamuruda ayni islemi yapip tepsiye siralayip üzerine dadem serpistirin .
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
0 yorum: