Poğaça Tarifleri
malzemeler
malzemeler
- 2 bardak ilik süt
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 1 tane kabartma tozu
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 tatli kasik tuz
- 3 tane yumurta beyazi (3 yumurta sarisini üzerine sürmek icin ayirin )
- 1 kilo un
- susam üzeri icin
- 1 su bardak rendelenmis kasar
- 250 gram böreklik peynir
- Harumuzu ilk önce derin bir kabin icersinde yugurup yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
- Hamurdan iki beze cikartip merdaneyle yaglanmis tezgahin üzerinde uzunlamasina dik
- dörtken aci.
- Rendelenmis kasar ve ufalanmis beyaz peyniri karistirip 2 bezeyede yetecek sekilde serpistirin.
- Rulo sarin hamuru ve kesin 2 parmak kalinliginda .
- Tepsiye aralikli siralayin üzerlerine bir bastirip yumurta sarisini sürüp susam serpistirin.
- Tepside 10 dakika kadar bekletin iyice mayalansin 2 tepsi pogaca cikiyor bu tarifdenPoğaça Tarifleri
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
0 yorum: