Muhallebili İncir Tatlısı
malzemeler
- 5 adet kuru incir
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1yemek kaşığı nescafe
- 2 poset krem şanti( 150 gram toz
krem şanti) - 250 gram tuzsuz labne peyniri
- 400 gram çiğ süt kreması
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- Yarım su bardağı toz şeker
yapilisi
- Kek için yumurta ve şekeri ilk önce çırpın. Cevizi, unu, nescafe ,kabartma tozunu koyup karıştırın.
- Önceden suya islayin incirinizi yumusasin ve suyunu süzdürtüp küp ,küp dograyin.
- Cirpma kabina inciri ekleyip, dikdörtgen borcamın içini margarinle yağlayıp karışımı dökün.
- Önceden isitilmis firinda 170 derecede pişirin.
- Muhallebisini hazırlamak için Ciy kirema ve südün icersine kirem santiyi katip cerpin . Labne peynir pudra sekeri de ilave edip devam cirpin.
- Buz dolabinda 2 saat kadar dinlensin .
- Kek piştikten sonra 3-4 dakika iliklasinca. Şerbetin malzemelerini karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökelim.
- Muhallebiyi üzerine yayın.
- Üzerine nes kahve ve kakaoyu eleklen eleyin.
- Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
0 yorum: