malzemeler
- 125 gram margarin
- 125 gram toz seker
- 3 tane yumurta
- 3 yemek kasik süt
- 1 tane limon kabugu rendelenmis hali
- 80 gram nisasta
- 2 tane vanilya sekeri
- 150 gram un
- 2 cay kasik kabartma tozu
- 3-4 tane elma sulu olsunlar
- 100 gram file badem üzerine
- 1 cay kasik tarcin üzerisi icin
- Seker ,yumurta ,süt ve margarini ilk önce bir cirpin
- Un ,nisasta ,vanilya sekeri ve kabartma tozunuda ila ve edip devam cirpin.
- Elmayi kabugunu soyup temizleyin cekirdekli kisminindan ayirin.
- Elmayi dilimleyin esit sekilde.
- Borcami yaglayip unlayin hazirlamis oldugunuz hamuru üzerine döküp yayilmasini saglayin.
- Elmalari üzerine batirip sirayla dizin.
- Bademi bolca serpistirin.
- 175 derecede pisirin elmali kekki
- Kek soguyunca üzerine tarcin serpistirin afiyetler olsun.
0 yorum: