malzemeler
- 2 ,5 su bardağı ince bulgur
- 100 gram kadar kiyma
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yumurta
- un
- uz
İç Malzeme
- 300 gr kıyma
- 2 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salcasi
- 1 yemek kasik domates salcasi
- yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- karabiber
- pulbiber
- tuz
- Bir kaba bulgur koyulup üzerini biraz geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Bulgur yumuşayınca kadar agzini kapali bir sekilde bekletin.
- Daha sonra kiyma veyumurta ve salçayi ekleyip devam yugurun
- Yavaş yavaş un ve ılık su eklenerek hamur macun kıvamına getirilir.
- Un yaklaşık olarak 1 su bardağı yeterli oluyoroluyor
- Margarin ve sıvı yağ bir tavaya koyulur. Kıyma rengi değişene kadar kavrulup soğan eklenir ve birlikte kavrulur. Salça, maydanoz, karabiber, pul biber, tuz ve son olarak ceviz eklenerek bir süre daha kavrulur.
- Dış malzemeden yumurta büyüklüğünde bir parça kopartılıp el ıslatılarak işaret parmağıyla oyuk açılır, iç malzemeyle doldurulup kapatılır ve yineelinizi su ya batirarak yşekil verilir. (
- Bir tavada bolca yağ kızdırılır. Köftelerin kabuğu kızarana kadar hertarafini kızartin.
0 yorum: