tabani icin malzeme
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 1 yemek kasik kakao
- 125 gram tere yag
- yarim su bardak cekilmis ceviz
- 4-5 yemek kasik süt
- 1 su bardak kadar cikolatali top kelogs
üzerinin malzemesi
- 125 gram tereyag
- 4 tane yumurta
- 300 gram toz seker
- 3 yemek kasik nisasta
- 1 paket vanilya tozu
- 1 paket vanilya puding tozu (kaynayipda yapilanlardan)
- 0,5 kabartma tozu (ben 1 tatli kasik kullandim )
- 1 yemek kasik limon suyu
- 1 kilo Magerquark (süzme yogurt yagsizlardan )
hazirlanisi
- tabanini ilk önce hazirlayin bisküviyi ilk önce robatda ufalayin..
- Kelogs haric tüm malzemeyi karistirip tereyagi iyice harca yedirtin.
- Ben borcam kullandim.
- Tepsinin tabanina esit sekilde yayip elinizle bastirin .
- Üzerine cikolatali kelogs daginik sekilde birakin.
- Üzerinin harci kolay hazirlaniyor tüm malzemeyi derin bir kabin icersinde cirpma makinasi ile cirpin yaklasik 5-6 dakika kadar
- Tepsiye bosaltin bu karisimida .
- Yaklasik 50 dakika 180 derece firinda pisirin .
- Afiyetler olsun.
0 yorum: