KAKAOLU KURABİYE
malzemeler
- 250 gram tere yag
- 3 yemek kasik kakao
- 150 gram pudra sekeri
- 250 gram un
- 75 gram nisasta
- 2-3 yemek kasik süt
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tatli kasik kabartma tozu
üzerine
- 4 yemek kasik pudra sekeri
- 1 tatli kasik limon suyu
- renkli sekerlemeler
hazirlanisi
- Tüm malzemeleri katip derin bir kabin icersinde hamurunuzu yugurun elinize yapismana kadar
- Ben kalip sekil vermek icin kullandim.
- Hamurunuzu serin biryerde 15-20 dakika üzeri kapali dinlensin.
- Merdaneyle acip kaliplarla kesin.
- Firin tepsinize sralayin ve 170 derecede 15 dakika kadar pisirin
- Üzerlerine pudra sekerine limon damlatarak karistirin sos kivamina gelsin.
- Kurabiyeleriniz soguyunca fircayla üzerlerine pudra sekerinden sürün .
- Ben renkli sekerleme pudra sekerini sürünce hemen döktüm yapismasini sagladim böylece sekerlemelerin.
- Cok güzel bir kurabiye afiyetler olsun.
0 yorum: