Aşure Malzemeler
- 3.5 su bardagı buğday
- 1,5 su bardak kuru fasulye
- 1,5 su bardak nohut
- 1 su bardak doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardak kuru üzüm
- 1 ,5 su bardak kabuksuz badem
- 4 su bardak şeker
- 4 litre su
- 1 adet portakal kabugu
- nar taneleri
Aşurenin hazirlanisi
- Bir gün önceden islatip haslayin nohut,fasulyeyi.
- Bugdayinizi islatalim kaynar su ile .
- Bademleriniz kabuklu ise kaynarsuda bekletip kabugunu soyun .
- Bugdayı süzerek bir tencereye alalım ve 4 litre su ilave ederek kaynatalım.
- Bugdayımız yumuşayana başlayana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirelim.
- Fasulye ve nohutumuzu suyunu süzdürün .
- Bugday pisince icersine şeker,nohut,fasulye ile rendelenmiş portakal kabugunu ilave edelim.
- Ardından kabugu soyulmus badem üzüm ve kayısılarımızıda ilave ederek karıştıralım.10-15 dakika süre daha kaynattıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım ve kaselere koyalım.
- Aşuremiz kaselerde soguduktan sonra üzerine narin taneleri ile servis yapalim afiyetler olsun
0 yorum: