malzemeler
- 2 tane ravent
- 1 litre vişne suyu (( (hazir paketlerdeki visne meyva suyu )))
- 3 yemek kasik tepeleme nisasta
- 4 yemek kasik toz seker
- ceyrek limon suyu
- 2 tane vanilya sekeri
- üzerine antep fistigi
- Raventlerin ince kabuklarini soyun ve dograyin incecik
- Tencereye visne suyunu tentereye koyup orta ateste raventleri icersine katip kaynamaya baslayinca stab mikserden gecirtin.
- Bir kasenin icersine nisasta koyup yarim bardak su ile cirpin.
- Toz sekerinizi ve su ile cirpmis oldugunuz nisastayida tencereye katip devam cirpin.
- Limon suyunu ve 2 tane vanilya sekerinide katip karistirin.
- Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip orta ateste yavas ,yavas karistirarak pisirrin.
- Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz 2 dakika kaynasin ve kaselerinizin icersine kepceyle katin.
- Cok nefis bir pelte tarifi afiyetler olsun.
- Ben üzerlerine antep fistigi ile servis yaptim.
0 yorum: